• Életviteledhez, időbeosztásodhoz, célodhoz és motivációdhoz igazodva kísérlek, segítelek a nyelvtanulásban. Figyelem, mikor, hol és hogyan segíthetnék neked a leghatékonyabban. Így gyakorlatilag minden tanfolyam, sőt minden óra különbözik, személyre és az adott helyzetre szabott. Inkább coaching, mint hagyományos “poroszos” nyelvtanulás.

 

 • Inspirációt, motivációt kapsz, helyzetbe hozlak, analógiákat, párhuzamokat, egyszerű megoldási stratégiák mutatok, irányokat javasolok kérésre.

 

 • Rájössz, hogy a francia nyelv gyönyörű, izgalmas és egyátalán nem olyan nehéz.

 

 • Végig csak franciául beszélünk vagy magyarul és franciául kommunikálunk – ahogy jólesik vagy szükséges.

 

 • Meghallgatlak anélkül, hogy állandóan kijavítanálak és a szavadba vágnék, anélkül, hogy éreztetném, hogy még nem beszélsz tökéletesen. Ha az a kérésed, minden apró hibát javítok, alternatívát a kifejezésmódra vonatkozólag, szinonímákat adok, vagy épp emlékeztetlek, hogy angolul vagy olaszul is majdnem pontosan így van – tehát könnyű lesz megjegyezni a szót, vagy nyelvi szerkezetet.

 

 • Mindig az egyéniségedhez, munkádhoz, életviteledhez, érdeklődési körödhöz kapcsolódó anyaggal dolgozunk: ez érvényes a könyvválasztásra (abban az esetben, ha használunk könyvet),  a cikkekre és más szövegekre, audio és video anyagokra, a beszélgetések témájára.

 

 • Szabadon, kötetlenül, olyan gyakorlati dolgokról beszélgetünk, ami a mindennapokban körülvesz és foglalkoztat. Nyelvvizsga, érettségi, állásinterjúra való felkészülés esetén természetesen mindig az adott célra fókuszálunk minden eszközzel.

 

 • Így a szavak, szókapcsolatok a szövegkörnyezettel együtt rögzülnek. 

 

 • Ennek eredményeként magabiztos nyelvhasználóvá válsz, könnyedén, szabadon fejezed ki magad, a nyelvtani szerkezetek életre kelnek - franciául gondolkodsz és megérted a szövegeket, akár francia filmet vagy tévét nézel, akár zenét hallgatsz vagy egyetemi előadást. Folyékonyan beszélsz, gyorsan és pontosan, szabatosan válaszolsz – vagy akár, szándékodtól függően, megkerülöd a választ, másra tereled a szót. Egyre több, új lehetőség nyílik és ez sikerélményt, boldogságérzetet ad.  

 

 • Mindennek jótékony mellékhatása, hogy egyre rövidebb idő alatt, egyre könnyedebben és magabiztosabban összefüggő, értelmes, eleven francia szöveget tudsz létrehozni írásban is, az odaillő hivatalos, félhivatalos vagy baráti stílusban, szlenget vagy szaknyelvet használva.

 

 • A nyelvtudás egy kódrendszer elsajátítása. Nemcsak a szavak értelmének elsajátítását jelenti és a nyelvtani struktúra ügyes használatát, hanem a tágabb kontextus megértését, a kulturális kódok használatát. A magas szintű nyelvtudás annyi, mint belehelyezkedni a kulturális közegbe. Ennek is mesterévé válhatsz.

 

 • Oldott, vidám légkör, ötletes, változatos órák, testhezálló feladatok – ennek eredménye, hogy az órákra való készülődés örömet okoz.

 

 

 

FRANCIABOG

 

Minőség, megbízhatóság, örömteli tanulás

 

Professionnalisme, efficacité et le plaisir dans les études

 

Choose quality, skills, fun and value, choose a pro!

 

 

Csak úgy érdemes valamit csinálni, ha élvezed, sikerélményed van és maradéktalanul eléred vele a célod. Válaszd a nyelvtanulás gyötrelme helyett a nyelvtudás örömét.

Nem keményebben kell dolgozni, hanem okosabban, kreatívabban…

 

 

Nem a korlátok vagy a nehézségek felé indulunk, ezért nem is ütközünk falakba minduntalan. Ehelyett észreveszed, hogy már mennyi mindent tudsz és elindulsz ebben a biztos, egyre tágabb térben. Nem válsz frusztrálttá és nem esel kétségbe, hanem felszabadulsz. Elkezdesz élni a nyelvben, egyre nagyobb a mozgástered, és élvezed a szabadságot, a játék örömét. A rendelkezésedre álló “építőkockákból” olyan nyelvi világot építesz, amilyenhez kedved telik. Ne felejtsd el: mindent szabad, a lehetőségeid korlátlanok. Mindeközben, mintha csoda történne, hatalmas szókincsre teszel szert, olyan kifejezéseket, nyelvi alakzatokat, nyelvtani szerkezeteket használsz, amikről álmodni sem mertél – anélkül, hogy bemagoltad volna.

 

Odafigyelek rád, kísérlek az általad kitűzött cél felé tartó utadon, támogatlak tárgyi tudásommal, segítelek, példát mutatok a francia nyelv széleskörű, aktív ismeretével. Arra bátorítalak, hogy a kommunikációhoz ne a szavakat keresd először, hanem hogy mindig képes legyél a “hozott anyagból” boldogulni.

 

Meglepődsz majd, hogy milyen könnyen, mennyire kevés idő alatt, milyen látványos mértékben gyarapodott a nyelvismereted. Gyakorlatilag önmagad motiválod arra, hogy óráról órára meghaladd önmagad. Egyre sikeresebbé és egyre biztosabbá válsz a nyelvben.

 

 

Bon voyage!

 

 

 

100%-os siker nyelvvizsgákon, érettségin, projekt pályázatokon...

Számtalan elnyert tanulmányi, kutatói és művészeti ösztöndíj...

A nyelvi coaching eredményeként induló nagyszámú nemzetközi karrier és együttműködés...

A tudás öröme, nyitottság, a párbeszéd biztonsága...

20+ év sikertörténet

 

 

FRANCIABOG - Kapcsolatfelvétel